Livet i Naturbørnehaven

Nyskoven er en plantage på ca. 17 tønder land nåle og løvskov og lidt frugtplantage. Området er et meget kuperet terræn med åbne partier med selvsået krat, der gør skoven både smuk og spændende.

 

Huset i skoven er ca. 150m² stort og indeholder køkken/alrum, kontor, soverum, garderobe, toiletter, tørreskab, et stort opholdsrum samt depoter inde og ude. Ved huset er der sandkasse, gynger, bænke, borde, bålplads, hønsehus m.m.

Huset Forfra

Børnenes liv i Naturbørnehaven foregår først og fremmest ude - omkring huset og i sko­ven. Det giver nogle gode rammer med plads til børnene. Mulighed for at være en større eller mindre gruppe og blive set eller være i fred. Det giver også ro til at snakke med det en­kelte barn.

De primitive og naturlige legeelementer sætter fantasien i gang og giver en po­sitiv udvik­ling af legeforløbene. Naturen er børnenes legeplads og legetøj.

Vandpyt

Naturen er en erstatning for alt det færdige legetøj, hvor det ellers ofte er omvendt. Børnehaven har også noget indkøbt legetøj, men naturen fungerer i stor udstrækning som rekvisitter i le­gen.

Esther Muddermaske

 Alt kan bruges og fungerer i børnenes udviklende fantasiverden.

 Leg I Sandkassen

Vi lægger vægt på egne initiativer og det sociale samvær. Vi er med til at give bør­nene rammer, hvori de kan udfolde sig. Vi har udnævnt forskellige steder i skoven til særlige steder; syngetræ, fortælletræ, krokodillegrav, stor og lille mørkeskov, tarzanbjerg, mudderbakken, junglestien, Trolde Karl m.m.

Børnene har desuden uendelig mange sanseoplevelser. De føler varmen fra solen, de kan mærke om blæsten er kold eller varm, de kan mærke regndråberne eller rulle sig i sneen. De kan kaste sig i efterårsbladene, lytte til stilheden eller fuglenes sang. De kan smage på ting, der vokser i skoven. De kan se, hvordan årstiden forandrer naturen. 

Kaelketur

Børnene er ude i naturen året rundt og følger årstidernes skiften på nær hold. De oplever årstidernes forskelligheder og naturens mirakler. Vi lærer, hvor vi skal passe på de små nye skud på træerne, og hvor vi gerne må save grene af. Vi plukker ikke blomster for at smide dem væk, men hvis vi kan bruge dem. Vi skræmmer ikke vores egern/fugle ved at løbe ef­ter det, men lærer at iagttage stille og roligt. 

Der er et væld af frugttræer i skoven. Vi spiser, plukker, skræller, sylter, bager og koger i løbet af hele frugtsæsonen.

Om foråret følger vi nøje med i alt det der spirer frem samt de mange små krible-krabledyr.

Vi har væksthus og køkkenhave som vi bruger meget tid på hele forår og sommer. Børnene tager naturligt del i arbejdet med at klargøre jorden, tilså, vedligeholde og høste de forskellige afgrøder.

Boern Graver Moeg

Jordbær og ananaskirsebær, æblegrød og blommemarmelade smager bare bedre, når man selv har dyrket frugten.

   

 

Siden er sidst ændret: 11-06-2019 Til top