Førskolegruppe

I perioden fra september – april måned vil der i gruppetiden blive arbejdet med specielle forberedende aktiviteter for de børn, der skal starte i skole, de får deres ”egen tid” og udfordringer som er med til at gøre dem mere skole parate. Her er målet via leg og læring at stimulere børnenes forskellige udviklingsområder.

Aktiviteterne kan eksempelvis gå ud på:

Øve sig i at skrive eget navn. Snakke om hvad de hedder til efternavn, hvor de bor, ugedage, årstider og meget mere. Der arbejdes nogle gange med klokken, skriftsprogsstimulering og spil vi selv laver. Der arbejdes med opgaver, de kan handle om begreber, mængder, former, figurer, farver, tal, bogstaver, iagttagelser og koordination.

Børnene spiller tit et spil, ofte er spillets regler/ indhold relateret til opgavens tema.

Vi spiser frokost sammen. Under spisningen kommer børnene med små eller store historier, betragtninger, problemer og oplevelser om alt og ingenting.

Vi slutter af med en historie eller et kapitel fra en bog, som vi fortløbende læser op fra. Herved øver vi også at lytte til og huske hvad vi hørte om sidste gang.

Vi ønsker at tiden i førskolegruppen skal være en god oplevelse for alle de store børn, hvor de alle lærer lidt ud fra deres forudsætninger.

Vi skal lære at lytte til hinanden, vente og blive fortrolige med kollektive beskeder.